Dentalni turizam

Hrvatski doktori dentalne medicine već su dulje vrijeme prepoznati po kvaliteti i stručnosti. Uistinu, u svom radu ni po čemu ne zaostaju za suvremenim dentalnim trendovima u svijetu, ali za razliku od većine zemalja u Europi (i šire!), stomatološka usluga u Hrvatskoj je znatno povoljnija.

Kvalitetu i pouzdanost Pajurin dentala potvrđuje iz dana u dan sve više pacijenata ne samo iz Hrvatske već i iz susjedne Italije, Slovenije, Austrije i Njemačke. Zadovoljni uslugom, pacijenti se vraćaju, što im onda pruža priliku upoznati i naše prekrasno Hrvatsko zagorje. Uza želju za spajanjem ugodnog odmora i vrhunskoga dentalnog liječenja u nezaboravno iskustvo naši pacijenti ne ostaju prikraćeni za kvalitetan smještaj, uživanje u termama, prirodnim i povijesnim znamenitostima i naravno vrhunskoj enogastrološkoj ponudi Hrvatskog zagorja.

Pajurin Dental sklopio je poslovnu suradnju s nekoliko hotela i termi u županiji tako da svi naši pacijenti mogu ostvariti smještaj po posebnim cijenama. Usto, planiramo još snažniju i širu suradnju s novim i dokazano kvalitetnim poslovnim partnerima, a sve kako bismo vaš dolazak u Pajurin Dental? i boravak u našoj regiji učinili još ugodnijim.

O odredištu - Bedekovčina

Općina Bedekovčina smještena je u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, u samom srcu Krapinsko-zagorske županije i u njoj živi oko 8000 ljudi. Samo je 40-ak km udaljena od Zagreba, 30-ak km od Slovenije i 14 km od Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Osim blizine glavnog cestovnog prometnog pravca, državne ceste D1, kroz mjesto prolazi brza cesta Zabok – Bedekovčina – Popovec te željeznička pruga Varaždin – Zagreb.

Bedekovčina je često opisivana kao stara i plemenita zbog bogata nasljeđa obitelji Bedeković Komorski, inače jedne od najstarijih hrvatskih plemićkih loza. O višestoljetnoj plemenitoj bedekovčanskoj povijesti svjedoči bogatstvo općine znamenitostima poput dvoraca, vjerskih objekata, parkova i perivoja.

Općinu krase tri predivna dvorca nastala u 18. stoljeću: dvorac Bedeković-Vranyczany u Gornjoj Bedekovčini, kurija Bedeković u Donjoj Bedekovčini te dvorac Sermage u Poznanovcu. U Bedekovčini je i arheološko nalazište – utvrda Kiebel – dio nekadašnje rimske utvrde Castrum Cubul, po čemu se može zaključiti da je ovo područje bilo nastanjeno od najranijih vremena.

Ranofeudalni posjed Kumur (današnji Veliki Komor) u neposrednoj blizini Bedekovčine (koja je njegova sljednica) veliki hrvatsko-ugarski kralj iz dinastije Arpadovića Bela IV. dodjeljuje Bedekovićima 1267. godine. To se smatra prvim spomenom postojanja mjesta. Uz obitelj Bedeković, časno mjesto u povijesti grada pripada i obitelji Sermage zbog njihove kulturne, književne i političke djelatnosti.

Jezera

Najveću ljepotu bedekovčanskog kraja predstavljaju Bedekovčanska jezera, udaljena samo 5 minuta hoda od naše ordinacije koja su bogata raznim vrstama riba, što osobito privlači zaljubljenike u rekreativni ribolov. Bedekovčanska jezera su i popularno kupalište i šetalište, ali i mjesto održavanja brojnih manifestacija.

Šetnice oko jezera, prekrasna priroda i zelenilo, pjev ptica, ribolov, ribička kuća koja nudi okrjepu za cijelu obitelj samo su neki od razloga zašto se posjetitelji opet vraćaju u Bedekovčinu.

Lov

Hrvatsko zagorje također je privlačno lovno odredište. Područje ima iznimno bogatu tradiciju i već je godinama poznato kao lokacija s mnogobrojnom kvalitetnom divljači. U svim lovištima obitava autohtona divljač koja se reproducira prirodnim putem u otvorenim lovištima koja ne ograničavaju njene dnevne i sezonske migracije.

Eno & gastro

Ljubav prema vinu i vinogradarstvu, ljubav prema klijeti, zagorskom bregu i domaćoj kapljici utkane su u živote svih stanovnika Hrvatskog zagorja. Bogata vinogradarska i vinarska tradicija stvorila je pregršt vinskih cesta i vrhunskih podruma.

U mnogim tradicionalnim restoranima, kao i na seoskim gospodarstvima, slobodno se prepustite čarima domaćih jela, uskladite se sa skladom i radošću tamošnje prirode uživajući u gastronomskim specijalitetima zagorskog kraja. Zagorski specijaliteti uz izvrsnost naših restorana su nešto što se ne zaboravlja.

Biciklističke rute

Od makadamskih poljskih staza do asfaltiranih cesta za obiteljsku panoramsku vožnju – raznolikost u Hrvatskom zagorju je tolika da svatko može pronaći idealnu stazu za sebe. Biciklističke rute temelje se na očuvanom prirodnom okolišu, kulturno-povijesnoj baštini te visokom stupnju ekološke svijesti.

Susret s tišinom u sebi - crkve i vidikovci

Na kraju šetnje putovima Hrvatskog zagorja možete doći u središte tišine malih stoljetnih crkvica te uroniti u sebe kroz molitvu i kontemplaciju. Mir stoljetnih crkava intimno je mjesto dijaloga duše sa Svevišnjim, a hodočašće u Mariju Bistricu put je prema jasnom cilju. To marijansko svetište svake godine posjeti između 500.000 i 800.000 hodočasnika i turista. S obzirom na velik broj posjetitelja, turistička sezona traje cijelu godinu.

Stari su mudraci govorili: „Svaki je vrh brežuljka ujedno i nova bajka jer svaki vrh otkriva nov pogled u sebe i na svijet oko sebe.“ Zagorski brežuljci pripovijedaju na tisuće bajki. Tisuće su razloga za dolazak u Zagorje – u tu „Bajku na dlanu“ i samo jedan razlog za ponovni povratak – doživljaj potpunog užitka…

Iskusite Zagorje i prepustite se bajci koju stoljećima nosi u svojoj jezgri…

Zagorje – Bajka na dlanu je bliža nego ikad!
cropped-logoweb-2

Pajurin Dental član je klastera zdravstvenog turizma "Zagorje - Zdravlje na dlanu"

Zakaži termin